El carrer dels Bons aliments: Timbal del Bruc (recepta)
Ingredients per a 6 persones: 500 gr. carn picada mixta, 1 ceba picada, 1 dent d’all, 1 branca romaní fresc, 80 grams de daus de carbassa, 6 làmines de pasta fresca, 1 gotet de salsa de tomàquet, 80 grams de pipes i sèsam, oli d’oliva, sal i pebre.
Ingredients per a la beixamel: 15 gr. de bolet sec, 350 ml. Llet, 25 gr. mantega, 25 gr. farina, 4 cullerades de parmesà ratllat, sal i pebre, 1 pessic de romaní fresc picat.
Elaboració:
Per a la carn picada i cuinada
1-Pelar i picar la ceba (fineta). Sofregir-la amb una dent d’all a foc baix. 2- Afegir carn picada i branca de romaní, ara a foc mig. 3-Amb la carn cuita salpebrar i afegir salsa de tomàquet i cuinar a foc lent 5’. 4- Incorporar daus de carbassa prèviament bullits i rectificar de sal.
Per a la beixamel de bolets
1-Posar al foc llet amb bolets secs amb sal i pebre fins al punt de començar a bullir. 2-Passar pel túrmix i reservar. 3-Confitar la ceba amb la mantega. Un cop confitada incorporar farina, torrar durant un minut i sense parar de remenar incorporar la llet amb bolets fins que quedi lleugerament espessa. 3-Fora del foc afegir el parmesà. 4- passar pel túrmix fins que quedi semi líquida. Reservar.
Muntatge del timbal
Tallar la pasta fresca amb anella metàl·lica. Bullir-la amb abundant aigua i sal durant tres minuts. Un cop cuita refredar amb aigua i gel per tallar la cocció. Muntar al motlle amb diferents capes alternant pasta i carn picada. Escalfar al forn o al microones, treure el motlle, afegir la beixamel i els fruits secs.
eltimbaldelbruc.cat
Bon profit.